Migráció

Véget kell vetni a terrornak és véget kell vetni az illegális migrációnak!

2023. 10. 18.

Az Európai Tanács 2023. október 26-27-i ülésének előkészítéséről és a Hamász terrortámadásáról vitázott szerdán az Európai Parlament Strasbourgban. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a vita során hangsúlyozta: az Izraelt ért brutális terrortámadás elfogadhatatlan. A legfontosabb feladat most a konfliktus eszkalációjának megakadályozása, mert az újabb migrációs hullámot indítana el Európa irányába az illegális bevándorlók között elvegyült iszlám terroristákkal. Mit kell látnunk ma Nyugat-Európában? Terrorpárti tüntetések, legmagasabb szintű terrorfenyegetettség, halálos terrortámadások.  „Ez az elhibázott brüsszeli migrációs politika egyik következménye. Ezért azonnali, gyökeres változás kell és olyan intézkedések, amelyek megakadályozzák  az illegális migrációt a külső határokon. Egyértelmű, hogy a migrációs paktum rossz, további tárgyalásának azonnali felfüggesztése szükséges” – mutatott rá Gál Kinga.  

Gál Kinga együttérzését fejezte ki Izrael népével, hozzátéve, hogy az országot ért brutális terror elfogadhatatlan, Izraelnek joga van az önvédelemhez. „Brüsszelnek azonnal tisztáznia kell, hogy fordíthatta-e terrorista célokra az uniós támogatásokat a Hamász. Közvetve sem landolhat semmilyen uniós forrás terrorista szervezeteknél, ezért támogatom Várhelyi Olivér biztos javaslatát” – húzta alá a Fidesz EP-képviselője. Gál Kinga hozzátette: elsődleges a túszok szabadon bocsátása, a konfliktus eszkalációjának megakadályozása, a közel-keleti békefolyamat fenntartása. 

„Az elmúlt napok történései bizonyítják, hogy az elhibázott migrációs politika következményeit ártatlanok szenvedik el Nyugat-Európa utcáin: terrorpárti tüntetések, legmagasabb szintű terrorfenyegetettség, halálos terrortámadások. Egyre több és egyre agresszívebb a fegyveres támadás a migránsok részéről a külső határokon is, így Magyarország déli határánál is, miközben az embercsempészet virágzik” – mutatott rá a politikus.

„Világosan látszik, hogy a jelenleg készülő migrációs paktum működésképtelen, rossz, további tárgyalásának azonnali felfüggesztését javaslom. Meg kell akadályozni, hogy további terrorcselekmények történhessenek Európában. A kötelező migránskvóta és a migránstáborok létrehozása nem jelent megoldást, csak meghívóként értelmeznék az illegális bevándorlók. A külső határvédelem megerősítésére és az illegális migráció megállítására van szükség” – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője.