Hírek

Véget kell vetni a brüsszeli korrupciónak!

2023. 07. 11.

A Fidesz EP-képviselői szerint az Európai Bizottság 2023. évi jogállamisági jelentése teljes mértékben hiteltelen, hiszen miközben a tagállamokat támadja, addig a brüsszeli intézményeket terhelő súlyos korrupciós botrányokkal és jogállamisági problémákkal egyáltalán nem foglalkozik.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke az Európai Parlament kedd délutáni plenáris vitájában elmondta: a jogállamisági jelentés kapcsán a Bizottság kettős mércéje már olyannyira nyilvánvaló, hogy hiteltelenné teszi magát az eszközt és a folyamatot. „Brüsszel megint NGO-k által befolyásolt ideológiai alapú jelentésekben oktatja ki a tagállamokat, ahelyett, hogy először a saját háza táján tenne rendet” – mutatott rá a politikus. Hozzátette: a brüsszeli intézmények jogállamisági problémáiról egy árva szót sem találunk a jelentésben.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a vita kapcsán hozzátette: „az úgy nem járja, hogy a tagállamok folyamatos kioktatást kapnak, hogy egyes tagállamokat politikai okokból folyamatosan támadnak, hogy visszatartják tőlük a jog szerint járó uniós pénzeket, miközben a brüsszeli intézmények működése hemzseg a súlyos korrupciós és más botrányoktól.”

A Fidesz EP-képviselői szerint itt az ideje annak, hogy 2024-es európai parlamenti választásokon az európai emberek csattanós választ adjanak a brüsszeli korrupciós botrányra. Ideje végre véget vetni a brüsszeli korrupciónak!