Migráció

Uniós adófizetők pénzéből finanszírozzák majd a Soros-szervezeteket

2019. 04. 17.

Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége ma több száz millió eurót szavazott meg a migrációt nyíltan elősegítő NGO-k számára. „Ez is azt mutatja, hogy az európai bevándorláspárti erők utolsó erejükkel is igyekeznek mindent megtenni, hogy helyzetbe hozzák a politikai indíttatású, bevándorlást segítő NGO-kat” – hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

A ma elfogadott „Jogok és Értékek program” alapján az uniós költségvetéséből – így a magyar adófizetők pénzéből is – finanszírozhatják a tagállamokban úgymond ’a jogállamiság érvényesülését vizsgáló’ nem kormányzati szervezeteket. A program csak a következő európai költségvetési keretterv (MFF) elfogadása után léphet életbe, ezért érthetetlen a nagy sietség az elfogadással kapcsolatban, hacsak nem az a célja az EP bevándorláspárti többségének, hogy megkösse az újonnan felálló Parlament kezét.

Gál Kinga rámutatott: „Magyarországon ezek az NGO-k köztudottan a Soros György nevéhez köthető szervezetek, amelyek az elmúlt évek során a jogállamiság köntösébe bújtatva hevesen támadták a magyar kormányt. Ilyen NGO-k szolgáltatták a háttéranyagot többek között Judith Sargentini Magyarországot elítélő jelentéséhez, ők védték a terrorizmusért elitélt Ahmed H.-t és ők képviselték az illegális migránsokat a magyar határzárat támadó strasbourgi perekben. Látható, hogy egy cél vezeti őket: rákényszeríteni a magyar kormányt bevándorlásellenes politikájának megváltoztatására”.

A fideszes EP-képviselő a szavazás kapcsán hangsúlyozta: „Határozottan ellenezzük, hogy uniós forrásokból pénzeljék a politikai tevékenységet folytató civil szervezeteket. Az Európai Uniónak ehelyett az EU külső határait védő tagállamok költségeit (mint a magyar határkerítés) kellene megtérítenie”.