Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügy (2004-2019)

Újra munkában Európa

Újra munkában Európa

2010. 02. 10.

Az intézményi viták lezárultak, Európa így minden erejével az európai polgárok valós problémáira kell, hogy koncentráljon. Vissza kell nyerni a polgárok bizalmát az európai szolidaritás erősítésével.

A fideszes európai parlamenti képviselők szerint a Bizottság legfontosabb feladata a munkahelyteremtés előmozdítása valamint a kis- és közepes vállalkozások hatékony támogatása kell, hogy legyen. Ezen célok megvalósítása, valamint gazdasági válságból való kilábalás és a globális kihívások kezelése érdekében, akárcsak Magyarországnak, Európának is egységes és erős vezetésre van szüksége.

A Fidesz Európai Néppárti Képviselőcsoportja üdvözli, hogy az elkövetkező, Európai Unió jövőbeni gazdasági arculatát meghatározó időszakban az Európai Néppárt vezető szerepet játszik. Mindhárom uniós csúcsintézmény, az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke is néppárti politikus. A második Barroso-bizottság 27 tagja közül 13 szintén európai jobbközép pártok delegáltja.

Tekintettel a jobbközép pártok vezető európai szerepére, a tavaszi országgyűlési választások után várhatóan felálló Fidesz-kormány révén különös lehetőség nyílik Magyarország számára uniós kapcsolatrendszerének erősítésében és a nemzeti érdekeinek eddiginél hatékonyabb védelmében.