Nemzeti érdekérvényesítés

Tőkés László ellen politikai kirakatper zajlik

Tőkés László ellen politikai kirakatper zajlik

2013. 11. 21.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja megdöbbenéssel értesült a Románia Csillaga kitüntetés becsületbíróságának szerdai döntéséről, amely méltatlannak találta Tőkés Lászlót a kitüntetés további viselésére. Felfoghatatlan, hogy a romániai forradalom hősét, a szabadságjogok érvényesítésének rendíthetetlen képviselőjét meg akarják fosztani állami kitüntetésétől.
 
A döntés a Tőkés László ellen folytatott lejáratókampány része. Az erdélyi magyarság legemblematikusabb vezetőjének Tusnádfürdőn megfogalmazott politikai véleményét tudatosan magyarázta félre a román sajtó és a balliberális román kormányoldal. Céljuk az erdélyi magyar politikus ellehetetlenítése és az erdélyi magyar kisebbség jogaiért és autonómiatörekvéseiért nyíltan kiálló civilek, véleményformálók és politikusok megfélemlítése.
 
Európában példanélküli, hogy egy politikust álláspontja miatt ilyen támadássorozat alá vegyenek kormányzati szervek. Bár Romániának szuverén joga döntenie az állami kitüntetések kérdésében, a Tőkés László ellen folytatott kirakatper súlyos aggályokat vet fel a román jogállamiság működésével és a véleménynyilvánítás szabadságának érvényesülésével kapcsolatban.
 
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton is biztosítja támogatását Tőkés Lászlónak és az európai fórumokon hangot fog adni ennek a méltatlan és megalázó eljárásnak. Bízunk benne, hogy a Tőkés László elleni politikai indíttatású támadássorozat csak még inkább megerősíti az erdélyi magyarság érdekeiért és a szabadság és kisebbségi jogokért folytatott rendíthetetlen küzdelmében.