Rendezvények

Tájékoztató a World Science Forum budapesti eseményeiről

Tájékoztató a World Science Forum budapesti eseményeiről

2007. 11. 14.

Gál Kinga a többi között az alábbiakban foglalta össze az Európai Parlament számára a Fórum főbb eredményeit:

 Amint egy új környezetvédelmi világszervezet létrehozására Sólyom László, Magyarország köztársasági elnöke is javaslatot tett beszédében, az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának vezetőit jelentették be egy új nemzetközi szervezet, az „International Panel for Sustainable Resource Management” megalakulását. A Világfórumon javaslat hangzott el, hogy minél több ország parlamentje állítsa fel a "jövő generációk biztosa" intézményt.

 A Világfórum fő üzenete, hogy a tudománynak és politikának együtt kell fellépnie a klímaváltozás és a környezet pusztulásának megfékezéséért. A mi feladatunk politikusként lehetővé tenni azt, hogy megfelelő válaszok születhessenek az előttünk álló globális kihívásokra.

 A résztvevők szerint Budapesten megszületett a tudományos Davos, vagyis az, amit Davos jelent a gazdaság számára, azt jelentheti Budapest a tudományban. A rendezvénysorozat következő lépése 2009, amikor a világ tudományos, oktatási és gazdasági minisztereit célozták meg vendégül látni Budapesten, mint a kreativitás éve fő rendezvényét. Kérem a Bizottságot és Önöket, hogy támogassák a rendezvényt, és a mögötte álló elképzelést, mely szerint közösen kell kiállnunk a környezet és a fenntarthatóság ügye mellett, saját magunk és a következő generációk érdekében. Hiszen a tudományba fektetni azt jelenti, hogy a jövőnkbe fektetünk.„Investing in science, investing in future”.