Nemzeti érdekérvényesítés

Szégyenletes, hogy az Európai Parlament a mostani háborús válsághelyzetben is Magyarországot támadja! 

2022. 09. 14.

“Megbocsáthatatlan, hogy miközben az embereket a háborús infláció és az elhibázott szankciók súlyos gazdasági hatásai sújtják, az Európai Parlament ismét Magyarországot támadja”- mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Magyarországról szóló jelentés plenáris vitájában. „Hívják akár Tavares-, Sargentini- vagy Delbos-Corfield-jelentésnek, ami itt zajlik immár egy évtizede, az boszorkányüldözés. Az Európai Parlament többsége megint a megbélyegzés és a probléma szítója. Épp egy újabb diktátum születik a jogállamiság nevében” – emelte ki felszólalásában Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke.

„Nem gondolják, hogy lenne fontosabb dolguk is, mint századszor is Magyarországot támadni hazugságokkal?” – tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője. „Kifizethetetlen villanyszámlák, gázszámlák, tönkremenő vállalkozások, fenyegető munkanélküliség és bizonytalanság – ezekre kellene megfelelő európai választ adni, nem politikai boszorkányüldözést folytatni Magyarország ellen!” – húzta alá a képviselő. Hozzátette: nyilvánvaló, hogy a baloldal zsarolni akar, mert nem tudják elfogadni, hogy a magyar emberek tavasszal negyedszerre is nemet mondtak a magyar baloldalra és a brüsszeli kioktatásra. „Értsék meg: a nemzeti érdekeink mellett mi akkor is ki fogunk állni, ha ez nekik nem tetszik. El a kezekkel Magyarországtól!” – húzta alá az EP-képviselő.

Gál Kinga elmondta: „2013-ban is itt álltam már a Tavares-jelentés vitája során. Azóta küzdök a hazánk ellen zajló egyre féktelenebb gyűlöletkampány ellen. A Sargentini-jelentés emelte a tétet a 7-es cikkelyes eljárással. A mostani jelentés pedig már az uniós finanszírozás megvonását kéri”. „Ezek a szövegek mind a magyar ellenzék megrendelésére, NGO-knak és úgymond „független” szakértőinek aktív közreműködésével készült koncepciós vádiratok. Miközben a valóságban az Európai Bizottság és a magyar kormány között konstruktív, megoldásorientált tárgyalások zajlanak, az Európai Parlament többsége megint a megbélyegzés és a probléma szítója. Épp egy újabb diktátum születik a jogállamiság nevében” – zárta felszólalását a delegáció elnöke.