Interjúk

Gál Kinga: Sargentini szereptévesztésben van, ő akar lenni a bevándorláspárti ellenzék listavezetője – interjú a Magyar Hírlapnak

2019. 01. 08.

Judith Sargentini láthatóan szereptévesztésben van, hiszen jelentéstevői feladata véget ért, de most úgy látszik, magára akarja vállalni a bevándorláspárti ellenzék listavezetői szerepét – mondta lapunknak Gál Kinga fideszes EP-képviselő a magyar kormány elleni brüsszeli tüntetés kapcsán, amelyen magyar ellenzéki képviselők mellett Sargentini is felszólalt.

A demokrácia játékszabályait, a választások eredményét elfogadni nem tudó bevándorláspárti ellenzék és európai szövetségeseik megrendelésére készült a végül csalással elfogadtatott Sargentini-jelentés Gál szerint.

Hangsúlyozta, a tüntetésen felszólalókat egyetlen dolog hozza össze egy közös listára, mégpedig az, hogy mind a migránsokat akarják behozni Európába. A politikus a keddi tüntetést a bevándorláspárti ellenzék kampányeseményének nevezte. Hangsúlyozta, a tüntetésen felszólalóknak az a baja a magyar kormánnyal, hogy az nem kér a migránsok betelepítéséből: „nem leszünk bevándorláspártiak, akármekkora nyomást is gyakorolnak ránk”.

A demonstráción Sargentini mellett beszédet mondott Ujhelyi Istán (MSZP), Mester Barnabás (RED), Jávor Benedek (Párbeszéd), Németh Balázs (Momentum), Kendernay János (LMP) és Molnár Csaba (DK). Az esemény érdektelenségbe fulladt, nagyjából százan vettek rajta részt.

Az Origo tudósítása szerint a rendezvényt szervező Radikális Európai Demokraták (RED) nevű tömörülés képviseletében felszólaló Mester Barnabás a nemzeti öntudatot „beteg jelenségnek nevezte”

Később Sargentini is megszólalt, a Soros szervezeteivel közismerten jó viszonyt ápoló EP-jelentéstevő beszédében ismét a velük egy követ fújó ellenzékkel állt ki, illetve a magyar kormányt támadta.

 

Forrás: Magyar Hírlap