Hírek

Nincs vesztegetni való időnk

Nincs vesztegetni való időnk

2016. 04. 06.

Az Európai Néppárt politikai közgyűlése kedden hosszas vitát folytatott a terrorizmus kérdéskörében, majd Joseph Daul, a Néppárt elnökének javaslatára határozatot fogadott el a terrorizmus elleni küzdelemről. A dokumentum felhívja a figyelmet a tagállami együttműködés fokozására, az EUROPOL terrorellenes központjával való együttműködés növelésére, az Unió területére beutazók adatainak rögzítésére, illetve az áldozatok és családjaik támogatására.
 
"Újra meg kell teremteni az európai polgárok biztonságérzetét, ami nagyon határozott, kemény lépéseket, összehangolt európai rendészeti, titkosszolgálati és nem utolsósorban politikai lépéseket kell, hogy végre jelentsen. Mára bebizonyosodott, hogy nincs szabadság biztonság nélkül" – jelentette ki Gál Kinga, az Európai Néppárt alelnöke.
 
Hölvényi György elmondta: "Európa polgárait nem lehet tovább bizonytalanságban tartani. A Néppárt elfogadott határozatai segítik, hogy az európai politikai elit érdemben válaszoljon az európai polgárok aggodalmaira".