Nemzeti érdekérvényesítés

Minden magyar képviselőnek kötelessége támogatni Budapest pályázatát

Minden magyar képviselőnek kötelessége támogatni Budapest pályázatát

2013. 10. 17.

„Az Európai Rendőrakadémia székhelye intézményközi vitává vált, amelyben rendezni kell a Tanács és az EP jogosítványait. Hiszen még olyan nem volt, hogy az EP döntötte volna el melyik ügynökségei székhelypályázata jobb, vagy kevésbé az. A Tanács döntésének legitimitása a budapesti székhelyet illetően nem megkérdőjelezhető, a magyar pályázat egyértelműen a legjobb volt, ezért is lehetett egyhangú döntés a Tanácsban” – mondta el Gál Kinga a vitában.

Ugyanakkor senki nem hazudtolta meg önmagát a mai ülésen, mind Rui Tavares, mind pedig Göncz Kinga felhasználta az intézmény-elhelyezési kérdést arra, hogy rúgjon egyet Magyarország kormányába. Rui Tavares, aki néhány napja levélben igyekezett megfúrni Budapest pályázatát, az ülésen a magyar kormány demokrácia iránti elkötelezettségét szabta feltételül a CEPOL magyarországi elhelyezésének.

Felháborító, hogy az a Göncz Kinga, akinek minisztersége idején a rendőrség brutálisan rátámadt a békésen ünneplő emberekre, azzal nyugtatja képviselőtársait, hogy mire a CEPOL Budapestre kerül, már egy új kormány lesz Magyarországon, amely jobban tiszteletben tartja majd a demokráciát és a jogállamiságot.

„Magyarország érdeke, hogy a CEPOL Budapesten legyen, a magyar fél nyújtotta be a legjobb ajánlatot, ezért pártállástól függetlenül minden magyar képviselőnek kötelessége aktívan támogatni a pályázatot, és ezt várjuk a szocialistáktól is” – nyomatékosította Gál Kinga.