Nemzeti érdekérvényesítés

Megvédjük a magyar emberek energiaellátásának biztonságát! 

2022. 07. 07.

„Továbbra is elítélünk minden olyan újabb kezdeményezést, amely a magyar ellátásbiztonságot veszélyeztetné” – hangsúlyozta Gál Kinga európai parlamenti képviselő az EU és a multilateralizmus védelméről szóló jelentés plenáris szavazását követően.

Az Európai Parlamentben a héten szavazásra került az EU és a multilateralizmus védelméről szóló jelentés, amely az Unió nemzetközi kapcsolatait, nemzetközi együttműködésének prioritásait szabja meg. A jelentéssel kapcsolatban Gál Kinga európai parlamenti képviselő kiemelte: „A szavazás során a magyar érdekeknek megfelelően újra ellene szavaztunk annak a javaslatnak, amelyik azonnali és teljes körű embargót vezetne be az Oroszországból érkező gázra, kőolajra, nukleáris üzemanyagra és szénre. Emellett az álláspontunk mellett következetesen kiállunk. Megvédjük a magyar emberek energiaellátását!” – emlékeztetett a képviselő.

Gál Kinga hozzátette: „Elfogadhatatlan, hogy a jelentés szorgalmazza a minősített többségi szavazásra való áttérést, amivel a kisebb tagállamok érdekérvényesítése sérülne. Ezt egyértelműen elutasítjuk.”