Rendezvények

Megemlékezés Brüsszelben az 1956-os forradalom és szabadságharcról

2017. 11. 06.

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport, valamint a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság tartott ma megemlékezést az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából, Brüsszelben.
Gál Kinga, az Európai Néppárt alelnöke, köszöntőjében hangsúlyozta: a ma embere örökségül kapta a szabadságot, de annak fennmaradása és átadása a következő generációknak nem magától értetődő.  Az 56-os forradalom azon magyar történelmi események közé tartozik, amelyek kapaszkodót adnak a jelen értékvesztett világában, „ezért a mi feladatunk és felelősségünk, hogy tápláljuk és továbbadjuk 1956 lángját, a forradalom jövőbe mutató szellemiségét” – fogalmazott a néppárti képviselő.
A szabadságért folytatott küzdelem akkor lehet eredményes, ha a szabadságszeretetet apáról fiúra, anyáról lányra örökítjük. Ha generációról generációra tudjuk: kötelességünk megharcolni, megvédeni külső és belső szabadságunkat – tette hozzá Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.
Az államtitkár a brüsszeli megemlékezésen hangsúlyozta: azért kell megemlékezni 1956 hőseiről, hogy ne merüljön feledésbe, milyen „illékony a szabadság, és hogy nagyapáink, nagyanyáink, szüleink milyen sokat áldoztak ezért.”