Rendezvények

Meg kell erősítenünk közös értékeinket!

2017. 09. 16.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége XI. Országos Kongresszusán Gál Kinga európai parlamenti képviselő többek között az európai családok megerősítéséről, a történelmi múltban gyökerező közös hagyományok és értékek újbóli felfedezéséről, a hit és az egymás iránti felelősség, tisztelet fontosságáról beszélt az Országgyűlés felsőházi termében elhangzott beszédében.

Az Európai Néppárt alelnök asszonyának gondolatai egybehangzottak a korábban felszólalókéval és saját, brüsszeli tapasztalataival kiegészítve azokat rávilágított az általános eruópai értékválság okozta súlyos politikai, erkölcsi és demográfiai problémákra. Gál Kinga úgy fogalmazott: „Demográfiai telet élünk.” Megoldásként pedig egyértelműen a családok védelmét, megerősítését tűzte ki feladatul. „Éppen ezért úgy gondolom, hogy vissza kell vezetni Európát ahhoz a szemlélethez, mely szerint a társadalom legalapvetőbb élő sejtje a család.” – mondta.

A nyugat-európai nagyvárosokban az elmúlt években történt súlyos terrorcselekmények kapcsán megismételte, hogy a biztonság helyreállítása alapvető követelmény.

„Feladatunk és felelősségünk, hogy az általunk ismert Európát megőrizzük olyannak, amilyennek mi szeretjük, a hagyományos értékek mentén való kiállást, a szabadságot és a biztonságot pedig tovább adjuk a fiatalabb nemzedékeknek.” – zárta gondolatait.