Nemzeti érdekérvényesítés

Médiatörvényről vitáztak az Európai Parlamentben

Médiatörvényről vitáztak az Európai Parlamentben

2011. 02. 16.

"A magyar kormány és a Bizottság a mai napon megállapodott a magyar médiatörvény módosításában.

Önök mégis ragaszkodnak az értelmetlenné vált vitához. Nekem ez azt jelenti, hogy a médiatörvény csak ürügy, hisztéria, politikai támadás a kétharmados többséggel rendelkező magyar kormány ellen.

Miközben az Önök által jegyzett  határozattervezet az információhoz való jogot kéri számon törvényünkön, szövegük csúsztatásokra és tárgyi tévedésekre épül, így félrevezető. Nekem az információhoz való jog, kedves kollégák, a manipulálatlan, valós információhoz való jogot jelenti – és ezt éppen Önök sértik.

Önök érdekes módon csak olyankor állnak ki a szabadságjogok védelméért, amikor azzal jobboldali, néppárti kormányokat lehet támadni. De sajnálatos tény marad, hogy a szocialista-liberális frakciók soraiból senki sem aggódott az emberi jogok védelméért, amikor a magyar szocialista kormány idején 2006 októberében szó szerint lábbal tiporták a szabadságjogokat Budapest utcáin, vagy amikor a szlovák szocialista kormány a kisebbségek anyanyelvhasználatát büntette. Akkor Önök mindent elkövettek, hogy ezekről a bizonyított komoly jogsérelmekről még csak vitázni se lehessen itt az Európai Parlamentben. Nekem ez a felháborító kettős mércét jelenti, kedves kollégáim.

Önökkel ellentétben nekem ez a médiatörvény azt jelenti, hogy végre megvédjük gyermekeinket a szennytől, ami a médiából áradt, és teszünk végre a gyűlöletbeszéd ellen.

Önök a törvény kapcsán a diktatúrát, a többség zsarnokságát emlegetik. Nekem, aki gyermekként megéltem Ceasusescu diktatúráját, ahol a média- és szólásszabadság helyett csak hazugság volt, ez azt bizonyítja, hogy Önöknek egyoldalú és sajátos a demokráciáról és jogállamról alkotott képük."

 

A felszólalásról készült felvétel megtekinthető ITT.