Nemzeti érdekérvényesítés

Lakossági fórumok Budapesten és vidéken

Lakossági fórumok Budapesten és vidéken

2014. 10. 03.

Ehhez járultak és járulnak hozzá a jövőben is a FIDESZ-KDNP kormánykoalíció által sikeresen lehívott uniós források – mondta el többek között Gál Kinga azon a két lakossági fórumon, amelyet csütörtökön Baktalórántházán, pénteken pedig Budapest XV. kerületében tartottak.
 
 
A Baktalórántházán Nagy Lajos polgármesterrel és Kovács Sándor országgyűlési képviselővel közösen megtartott lakossági fórumon szó esett a város eddig elért eredményeiről, a sikeresen lehívott uniós forrásokról és arról, hogy a további komoly eredményekhez szükség van egy olyan képviselő testületre is, amely jól ismeri a település lehetőségeit és hajlandó támogatni a polgármester fejlesztési elképzeléseit.
 
Gál Kinga azt is hangsúlyozta, hogy a kormány által a lakosság érdekében elért eredmények (rezsicsökkentés, multinacionális cégek megadóztatása, bankok elszámoltatása) csakis akkor védhetőek, ha a helyi közösségek képviselői is ezt az irányt támogatják.
 
Budapest XV. kerületében László Tamás polgármesterrel és Dr. Pintér Gábor polgármester-jelölttel egybehangzóan emelték ki, hogy a rezsicsökkentés a panelházakban lakók számára különösen fontos, főként most, amikor a fűtési szezon elején tovább csökkent a távhő ára. A kerület korábbi vezetése 2010 előtt képtelen volt lehívni egyetlen fillér uniós forrást is, azóta viszont a FIDESZ-KDNP vezette önkormányzat látványos és a kerület lakosait több területen is szolgáló uniós fejlesztéseket hajtott végre.
 
A további elképzelések ismertetése mellett kérdések sokasága is elhangzott, amelyek részben a polgármester-jelöltet szólították meg a várható kerületi projektek tekintetében, másrészt viszont az Európai Unióban hazánk helyzetét firtató felvetések is szép számmal jelentek meg. Ezekre válaszul Gál Kinga optimizmusának is hangot adott amellett, hogy Navracsics Tibor biztos-jelölt meghallgatása kapcsán megismételte aggályait az Unió egyes politikai csoportjai által Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mérce tekintetében.