Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügy (2004-2019)

„Kettős mérce kisebbségek és kisebbségek között”

„Kettős mérce kisebbségek és kisebbségek között”

2014. 02. 04.

"Elítélek mindennemű diszkriminációt, amely szexuális kisebbségek tagjait éri szexuális irányultságuk és annak kifejeződése miatt. Minden ilyen nemű megbélyegzést elítélendőnek tartok.
 
A mai napon tartózkodtam a Lunacek-jelentés végszavazásánál, mert továbbra is úgy gondolom, hogy a diszkrimináció elítélésén túl számos részletkérdést csakis nemzeti hatáskörben lehet szabályozni. Illetve nem tudom elfogadni azt a tendenciát, amely kettős mércét alkalmaz kisebbségek és kisebbségek között. A 10 éves parlamenti képviselőségem alatt még nem volt példa arra, hogy hagyományos és nyelvi kisebbségekről szülessen hasonló jelentés.
 
Sajnálatosnak tartom ugyanakkor azt is, hogy az európai baloldal rendszeresen arra használja az értékeket érintő kérdéseket, hogy azokat – főleg választások előtti időszakban – napirendre tűzve értékrendi vitát gerjesszen és ezzel megossza az európai jobboldalt. Teszi mindezt úgy, hogy olyan kérdéseket vesz a parlament napirendjére, amelyek tisztán tagállami hatáskörbe tartoznak, és ahol nincsen közösségi kompetencia."