Nemzeti érdekérvényesítés

Kettős mérce: Az európai baloldalt az erőszakra buzdító, emberi méltóságot sértő politizálás nem zavarja

Kettős mérce: Az európai baloldalt az erőszakra buzdító, emberi méltóságot sértő politizálás nem zavarja

2013. 10. 07.

„Egyes kollégáim gyorsan és hangosan emelik fel hangjukat emberi méltóság sérelmét vélve, ha a politikai érdek éppen úgy kívánja, de nem hallottam egyiküket sem, aki elítélte volna azt a baloldali eseményt, amely a néppárti magyar miniszterelnök méltóságát gyalázta meg” – kezdte felszólalását Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő.
 
A néppárti politikus beszédében rámutatott: A magyarországi szocialisták volt miniszterelnökének közreműködésével egy performansz keretében döntötték le Orbán Viktor felállított hungarocell szobrát. Bajnai Gordon támogatói a szobrot lefejezték, részeit végigrugdosták a városon, késekkel szurkálták össze, darabokat vágtak ki belőle. „Ez a mérhetetlenül primitív, jellemtelen, erőszakra buzdító, az európai politizáláshoz nem méltó magatartás mindenképpen elítélő szót érdemelne itt is, azok részéről is, akik máskor hangos kifakadással védenek vélt sérelmeket is, emberi méltósághoz való jogot követelve” – jelentette ki. 
 
„A baloldali és liberális kollégáim most miért nem határolódnak el a baloldal ilyen erőszakos és szélsőséges politizálásától és azok szereplőitől? Ennél mélyebbre a politika már nem süllyedhet!” – mondta Gál Kinga fideszes EP-képviselő.
 
Az eset kapcsán Gál Kinga kiemelte: Képmutató, hogy míg az európai baloldal a néppárti kormányok ellen a legkisebb vélt jogsérelem esetén is felemeli hangját, a Bajnai Gordon részvételével lezajlott primitív, erőszakra buzdító, emberi méltóságot sértő szobordöntés nem zavarja őket.