Hírek

Jótékonysági bál a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára

Jótékonysági bál a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára

2016. 01. 25.

Gál Kinga a bált megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy az értékeit vesztett Európában milyen kiemelt figyelmet kell fordítanunk a gyermekekre és az ő egészséges fejlődésükre.

Mint elmondta, egyetlen gyermeket sem szabad elveszítenünk, fel kell karolni a rászorulókat és – ahogy Csaba testvér is teszi – reményt kell adnunk nekik, hogy van számukra boldog jövőkép. Különösen fontos ez most, az Egyház által meghirdetett irgalmasság évében.

Ehhez kapcsolódóan erősítette meg Böjte Csaba is, hogy mennyire egyszerű dolog irgalmasságot gyakorolni és kérte a jelenlévőket, hogy minden nap tegyenek valami jót családtagjaikkal, rokonaikkal, barátaikkal, szomszédaikkal és bármely rászorulóval. Az irgalmasság iskolája ingyen van, bárki beiratkozhat oda.

Visszatérve Dévára – a rendezvény zárásaként – Csaba testvér a következő gondolatokat osztotta meg velünk egy levélben:

"Jó volt Székelyhídon a gyermekekkel játszani, de most a hosszú út után, mit szerencsésen megtettünk, jó Déván fáradtan ágyba bújni és hiszem, hogy jó lesz holnap reggel vidáman felkelni majd szentmisére menni és elmélkedni az irgalmasság cselekedeteiről!! 

Köszönöm a jó Istennek, hogy – bár nem érdemlem meg mégis meghívott – , hogy az Ő irántunk való végtelen szeretetének egyszerű hírnöke legyek! Csaba t."

A rendezvény képeit a jobboldali menüpontban találják.