Hírek

Írásbeli hozzászólás a készségekről szóló vitában

Írásbeli hozzászólás a készségekről szóló vitában

2016. 06. 07.

"A készségekre vonatkozó új európai menetrend célja, hogy támogassa a készségek felfedezését és fejlesztését már gyerekkortól. Igy olyan társadalmi tőke alakítható ki, amelynek köszönhetően nő a foglalkoztathatóság és a versenyképesség Európában, ezáltal pedig csökken a szegénység, valamint a társadalmi kirekesztés.

Mint már létező jó példa ezen a területen, szeretném megemlíteni a Csermely Péter professzor által létrehozott Magyar Tehetségsegítő Hálózatot. A tavalyi év folyamán a magyar kezdeményezést európai szinten ültették gyakorlatba és kialakították az uniós szintű tehetségsegítő hálózatot. Az első 14 Európai Tehetséggondozó Központot tavaly szeptemberben akkreditálták, idén pedig immár 200 európai Tehetségpont pályázott 24 országból, hogy része lehessen ennek a hálózatnak.

A tehetség felfedezése és megfelelő gondozása pedig kulcsszerepet játszik az egyén jobb boldogulásában, biztosítva a felnövekvő generációk biztosabb jövőjét. A készségekre vonatkozó új európai menetrendnek ebben nagy szerepe van."