Külpolitika

Gyermekjogok ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 22. ülésszakán

Gyermekjogok ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 22. ülésszakán

2013. 02. 06.

Gál Kinga fideszes képviselő a vitához leadott írásbeli hozzászólásában hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a gyermekek jogainak védelme az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának soron következő ülésen az kiemelt témaként szerepel. "A gyermekek védelme elengedhetetlen a legmagasabb szinteken, hisz ők mindig is a társadalom egyik legvédtelenebb és legsebezhetőbb csoportjához tartoztak. Ők az áldozatok, legyen szó a családon belüli erőszakról, a rendszer és az egyén között konfliktusról vagy a háború következményeiről."

A képviselő külön kiemelte a kisebbségekhez tartozó gyermekek védelmének fontosságát, hiszen ők még védtelenebbek. "A roma származású vagy nemzeti kisebbségekhez tartozó gyermekeknek nap, mint nap meg kell küzdeniük a megkülönböztetéssel néha éppen az anyanyelvük használata miatt az utcán, a játszótéren, az iskolában." – hangsúlyozta a Képviselő.

Az Európai Parlament csütörtökön szavaz arról a határozatról, melyben megfogalmazza fő üzeneteit az ENSZ soron következő Emberi Jogi Tanácsával kapcsolatban és megbízza az Emberi Jogi Albizottság delegációját, hogy képviselje a Parlamentet az ülésen.