Rendezvények

„Gondozás nélkül a tehetség nem fejlődik magától” – Útjára indult az Európai Tehetséggondozó Hálózat

„Gondozás nélkül a tehetség nem fejlődik magától” – Útjára indult az Európai Tehetséggondozó Hálózat

2015. 09. 29.

Gál Kinga néppárti képviselő évek óta dolgozik az Európai Parlamentben a magyar tehetséggondozó hálózattal együttműködve, hogy napirendjen maradjon a tehetséggondozás kérdése. "2012-ben 178 európai parlamenti képviselő támogatta az általam benyújtott írásbeli nyilatkozatot, amely a tehetséggondozás fontosságát hangsúlyozta európai szinten. Ezen a téren a magyar példa kiemelkedő, amelyet követve ma akkreditálásra került az első 14 Európai Tehetségközpont. Ezzel új fejezetéhez érkezett az európai tehetséggondozás. Örülök, hogy az elvetett mag megfogant, és szemünk előtt szökött szárba" – fejtette ki a néppárti politikus.

Gál Kinga hangsúlyozta: "A módszerek, amelyeket ma e hálózat segítségével dolgoznak ki, egy napon alkalmasak lesznek arra, hogy időben felismerjük a mindenkiben ott rejlő tehetséget. Hiszen tehetséggondozás nélkül a tehetség nem nő magától".

Az eseményen jelen volt Navracsics Tibor európai biztos, aki megnyitó beszédében az Európai Bizottság támogatásáról biztosította a Tehetségközpontok képviselőit. Csermely Péter professzor, az Európai Tehetségtanács elnöke pedig köszöntőjében kiemelte: mindenki tehetséges valamiben, ám segíteni kell ezen tehetségek kibontakozását.