Rendezvények

Gál Kingát az Év Képviselőjévé választották

Gál Kingát az Év Képviselőjévé választották

2014. 03. 19.

A Parlament Magazin szervezésében – immáron tizedik alkalommal – évente kerül megrendezésre az „Év Képviselője” megmérettetés. Kimagasló munkájuk alapján a 766 fős Európai Parlamentben 16 szakpolitikai területen minden évben 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A különböző kategóriákban azok a jelöltek lettek díjazottak, akik képviselőtársaiktól a legtöbb titkos szavazatot kapták. Ebben az évben alapjogi kategóriában Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő versengett egy finn néppárti, valamint egy bolgár liberális képviselővel. A verseny nyerteseinek kihirdetésére és díjátadó ünnepségre tegnap este került sor a brüsszeli Concert Noble központban.

 

Gál Kinga a tegnapi díjátadást követő ünnepségen kiemelte: „Kellemes meglepetésként ért a díj elnyerése.  Különösen értékes a képviselő kollégáim bizalma, hiszen szavazataik egy fideszes magyar képviselőre cáfolják a Magyarország elleni méltatlan vádakat, és bizonyítják a Fidesz európaiságát és európai elismertségét. Elismerik azt a küzdelmet, ami évek óta mögöttem van Magyarország érdekeinek érvényesítésében".

 

"Külön öröm, hogy nyelvi kisebbségi szervezetek jelöltek a díjra elismeréseként mindannak a sokéves munkának, amit a kisebbségi és nyelvi jogok érvényesítése érdekében folytattam kollégáimmal együtt, amelyik, valljuk be nem a legnépszerűbb küzdelem ma a Parlamentben. Hangunkat minden lehetőséget megragadva továbbra is hallatni kell a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelmében. Rengeteg további munkára van még szükség ezen a területen" – hangsúlyozta a néppárti politikus. „Emellett fontos sikernek tartom, hogy a megfeszített közös munka eredményeként idén szeptembertől remélhetőleg Budapestre költözik az Európai Rendőrakadémia (CEPOL), amely ügy parlamenti felelőse vagyok. Az EP áprilisi plenáris ülésén sorra kerülő megerősítő döntéssel így egy fontos eredménnyel zárulhat az elmúlt öt éves európai parlamenti tevékenységem” – tette hozzá Gál Kinga fideszes képviselő.