Civil szféra

Európai Polgár Díjban részesül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

2018. 06. 07.

Gál Kinga és Hölvényi György fideszes EP-képviselők előterjesztése nyomán az Európai Parlament Európai Polgár Díjjal tünteti ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületét (NOE). A kitüntetéssel Magyarország egyik legnagyobb civil szervezetének 30 éves munkáját ismerik el nemzetközi szinten.

 

„Közös felelősségünk, hogy a fiatal generációk számára visszahozzuk az értékek mentén való kiállás igényét. A NOE kiemelkedő szerepet vállal ebben a törekvésben: a családok összefogásával és megerősítésével azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban. Hiszen a család az erős Európa legfontosabb sarokköve” – emelte ki Gál Kinga díj odaítélését követően.

Hölvényi György rámutatott: „Stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Olyan társadalmakat kell építeni Európában, amely a családokat helyezi a központba, s minden egyes intézkedést a gyermeket vállalók igényeinek figyelembe vételével hoz meg. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE”.

Háttér: A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987 óta áll ki a magyar családok érdekeiért. Az egyesület érdekvédő szervezet és élő közösség: 70 ezer tagja van, 7 regionális központban 1500 önkéntes segíti munkáját. Az egyesület célja a családért, a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, a gyermekek jogainak védelme helyi, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. A díj átadására a későbbiekben kerül sor.