Nemzeti érdekérvényesítés

Elutasítjuk a kettős mércét!

Elutasítjuk a kettős mércét!

2012. 02. 13.

A tegnapi vita során a magyar néppárti képviselők számos felszólalásban mutattak rá a Magyarországgal és a magyar kormánnyal szembeni kettős mérce alkalmazására. Gál Kinga kijelentette: az Európai Unió hallgatott, amikor 2006-ban rendőrökembereket vertek össze Budapest utcáin, s szintén hallgatott, amikor a baloldali kormányok idején jobboldali médiumokat tiltottak ki kormányzati sajtótájékoztatókról. Gál Kinga szerint ez a kettős mérce kizárólag a szélsőségesek és euroszkeptikusok malmára hajtja a vizet. Mivel kizárt, hogy ezt a baloldal és a liberálisok nem veszik észre, azt kell gondolni, hogy a kétséges politikai játékaik érdekében az európai szellemiséget is beáldozzák.

Járóka Lívia az ülésen felhívta a figyelmet: szükség lett volna ilyen határozott fellépésre az Európai Bizottság részéről, amikor az előző szocialista-liberális kormány idején a magyar romákat rendszeresen erőszakos támadások érték. Ezzel szemben a Fidesz megvédi a romákat, s törvényt hozott annak érdekében, hogy a más csoportokban félelmet keltő egyenruhás szervezetek tevékenységét felszámolja.

Sógor Csaba erdélyi EP-képviselő kiemelte: Európa hallgatott a szlovákiai nyelvtörvény elfogadásakor, és akkor is amikor annak következtében bezártak egy rádiót. Hozzátette: a baloldali és liberális EP-képviselők akkor is hallgattak, amikor Szlovákiába nem engedték be Magyarország elnökét, vagy amikor az több lakosát is megfosztotta állampolgárságától.

Szájer József számon kérte az EBESZ képviselőjét: tiltakozott-e akkor, amikor a 2006-os parlamenti választás előtt fél évvel előrehozták a két legnagyobb magyar kereskedelmi televízió szerződésének meghosszabbítását? Tiltakozott-e akkor amikor 2010-ben, a két választási forduló között a Klubrádió szerződését törvénytelenül meghosszabbították, vagy amikor a 2000-es években a Fidesz jelöltjei nem vehettek részt az MTV kuratóriumának munkájában, mert a szocialista-liberális kormány kiszorította őket onnan? Szájer József Sophie in't Veld liberális képviselőtől pedig azoknak a nyilatkozatnak a felidézését kérte, amelyekben a szocialista kormányok idején a romák tömeges kanadai kivándorlása miatt tiltakozott.

Kósa Ádám és Áder János is kikérte magának a Magyarország ellen zajló boszorkányüldözést. Kósa Ádám felszólította a baloldali képviselőket, hogy nevezzék meg: melyik ország az, amelyik az Alapvető Jogok Chartája alapján készítette el alkotmányát és belefoglalta abba a jelnyelv védelmét? Kijelentette: a baloldali frakciók hallgatnakakkor, amikor sok EU-tag a mai napig nem hajlandó jogszabályi szinten támogatni és védeni a siketeket és más fogyatékkal élőket. Áder János felmutatva az egy éve megjelent baloldali újságok üres címlapjait, miszerint megszűnt a sajtószabadság Magyarországon, megkérdezte: "Az EBESZ tudja-e hogy ezek közül azóta mennyi szűnt meg?" "Egy sem!" – tette hozzá.

Bauer Edit felvidéki képviselő szintén elutasította azt a megkülönböztetést, ahogy az uniós szervek Magyarországgal szemben eljárnak. Az Európai Bizottság ugyanis a nyelvtörvény esetében nem kérte számon az Európa Tanács ajánlásait Szlovákián.

A Magyar Néppárti Képviselőcsoportvisszautasítja a Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben alkalmazott kettős mércét, s ahogyan eddig is, ezután is határozottan fellép az országot ért alaptalan rágalmakkal és jogtalan kritikákkal szemben.