Migráció

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament nyíltan beavatkozik a lengyel választásokba

2023. 10. 03.

Az Európai Parlament ma vitázott a schengeni vízumok értékesítésével kapcsolatos lengyelországi ügyről.  Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke felszólásában hangsúlyozta: a mai vita valójában egy súlyos, külső beavatkozási kísérlet a lengyel választási folyamatba Brüsszel és az Európai Parlament részéről, amelynek célja, hogy megbuktassák a szuverenista lengyel kormányt, amiért nem hajlandó befogadni az illegális bevándorlókat és nem fogadja el a kötelező migránskvótát. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint nyilvánvaló, hogy a jelenlegi lengyel kormány szálka a brüsszeli migrációpárti, baloldali politikai erők szemében. Annyira le akarják váltani ezt a kormányt, hogy még egy vitát is rendeznek itt, hogy mindössze 12 nappal a lengyel választások előtt szánalmas hazugságokkal támadják őket.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke elmondta: az EP mai vitája egy súlyos, külső beavatkozási kísérlet a lengyel választási folyamatba, amely, a demokrácia és a nemzeti szuverenitás elvével ellentétes és elfogadhatatlan. „Ha önmagában az amúgy eltúlzott, konstruált ügyről lett volna szó, akkor ez a vitát két héttel elhalasztják a választások utánra. Az, hogy a vitára most kerül sor, azt bizonyítja, hogy a tét a lengyelországi választások befolyásolása” – tette hozzá a Fidesz EP-képviselője.

Gál Kinga szerint a céljük az, hogy térdre kényszerítsék a konzervatív, szuverenista lengyel kormányt, amiért határozottan kiáll az illegális migráció ellen, nem fogadja el a kötelező migránskvótát, és megvédi a nemzeti szuverenitást. Ezt nem tudja elfogadni Brüsszel és az Európai Parlament többsége és támogatja minden eszközzel a Donald Tusk vezette bevándorláspárti ellenzéket. „Magyarország esetében is többször bebizonyosodott, hogy ez a politika nem vezet sikerre. Sem a magyar, sem a lengyel választók nem kérnek abból, hogy Strasbourgban vagy Brüsszelben döntsenek országuk sorsáról. Október 15-én a lengyeleknek is jó lehetőségük lesz, hogy csattanós választ adjanak az európai nyomásgyakorlásra” – zárta felszólalását a politikus.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerint Brüsszel beavatkozási kísérlete helytelen, és nem fog működni. „Ebben a Néppárt, Donald Tusk és a PO nagyon téved: tényleg azt remélik, hogy ennek a neomarxista intézménynek a segítségével választásokat lehet nyerni?! – kérdezte a néppárti politikusokat az EP-képviselő. „Ez nem fog sikerülni! Láttunk már hasonló próbálkozást Magyarország ellen, és nem jött össze. Sőt, visszafelé sült el.” – mutatott rá Hidvéghi Balázs.