Nemzeti érdekérvényesítés

Bosszúhadjárat készül hazánk ellen

Bosszúhadjárat készül hazánk ellen

2015. 10. 06.

A mai migrációs vitában elenyésző kisebbség beszélt az Unió érvényben lévő szabályainak betartásáról; arról, hogy a határok védelme nélkül Európa nem lesz képes kezelni a migrációs nyomást. Gál Kinga szerint egyes európai képviselők egyre távolabb kerülnek a valóságtól. A fideszes EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta: "Elfogadhatatlannak tartom a Magyarországot ért rosszindulatú és valótlan támadásokat. A valódi menekültek hatékony támogatására kellene inkább összpontosítani, például a nagy közel-keleti menekülttáborokban élők hatékony megsegítésére. Hiszen ők a valódi menekültek, és nem azok, akik betondarabokkal dobálják meg a feladatukat végző rendőröket a magyar zöldhatáron vagy szervezett ostromba kezdenek Calais-nál".

A néppárti politikus szerint "felelős beszédre és tettekre van szükség, úgy, hogy a szolidaritás kifejezése mellett megvédjük az Unió külső határait; az uniós szabályokat mindenkivel betartatjuk, s kimondjuk őszintén: nem tudunk mindenkit befogadni, különben a valóban rászorultakon nem tudunk segíteni".

Gál Kinga, a Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöke a szakbizottságban zajló Magyarország-ellenes kezdeményezések kapcsán úgy véli, bosszúhadjárat készül hazánk ellen. "A liberálisok, a zöldek és kommunisták a 7-es cikk szerinti eljárással fenyegetőztek, de ennek elindítását nem sikerült elérniük. A szocialisták ezzel szemben újabb Magyarországról szóló parlamenti vitát kezdeményeznek. Mindezt azért, mert mi kimondjuk: nem lehet mindenkit befogadni. Dühüket egy újabb parlamenti hőbörgésben akarják kifejezni, miközben a migrációs válság reális kezelésére még mindig nincs megfelelő uniós forgatókönyv" – hívta fel a figyelmet Gál Kinga.