Rendezvények

Bemutatták a Fidesz-KDNP listájának több női jelöltjét

Bemutatták a Fidesz-KDNP listájának több női jelöltjét

2014. 04. 26.

Gál Kinga a lista 6. helyén szerepel. A fideszes politikus már 2004 óta képviseli hazánkat Brüsszelben, elsősorban az állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi, valamint kisebbségi kérdésekkel foglalkozik.A 9. helyen szereplő Bocskor Andrea a kárpátaljai magyarokat képviseli a nemzeti listán. A képviselőjelölt a Beregszászi Főiskolán docens, az ukrán-magyar kapcsolatok kutatója.

Pelczné Gáll Ildikó bemutatta a 15. helyen szereplő Tóth Edinát is, aki a néppárt tanácsadójaként már 2003 óta az Európai Parlamentben dolgozik az energia és a kutatás-fejlesztés területén.

A 18. helyen Szemerkényi Réka található, aki miniszterelnöki főtanácsadóként segítette a kormánymunkáját az energia- és a biztonságpolitika területén.

Király Nóra a 19. helyen áll a listán, a XI. kerületben önkormányzati képviselő, emellett a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóságán is dolgozik.

A sajtótájékoztatót követően Pelczné Gáll Ildikó és a többi képviselőjelölt friss zöldséget, gyümölcsöt, házi sajtot és mézet vásárolt a termelői piacon. A Fidesz-KDNP listavezetője vásárlás közben arról beszélt: egyelőre sikerült elkerülni, hogy "Brüsszel nekirohanjon és kiirtsa" a magyar méhészeknek fontos akácerdőket.További képek ITT.