Nemzeti érdekérvényesítés

Az Európai Parlament határozata bosszú a kvóták elutasítása miatt

Az Európai Parlament határozata bosszú a kvóták elutasítása miatt

2015. 12. 16.

A korábbi kudarcuk ellenére a liberálisok, a szocialisták, a kommunisták és a zöldek újra összefogtak Magyarország ellen. Ebben Jávor Benedek, a PM EP-képviselője kulcsszerepet vállalt a határozat egyik szerzőjeként.

 

Az elmúlt napokban világossá vált, hogy egy összehangolt kampány folyik hazánk ellen: az Európai Bizottság támogatta a Magyarország elleni aláírásgyűjtést és több ügyben kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen. Nyilvánvaló, hogy e mögött valójában Magyarország bevándorláspolitikájának elutasítása áll. Hazánk ennek ellenére ellenzi a kötelező bevándorlási kvótát, mert a hatályos uniós szerződések alapján jogtalan; mert nem csökkenti, hanem fokozza a bevándorlást; és mert veszélyes, hiszen növeli a terrorveszélyt, a bűnözést, illetve veszélyezteti a kulturális identitásunkat. Ezeket Európa szerte egyre többen felismerik.

 

Az uniós szabályok által nyújtott kiskapukkal eddig is tudatosan visszaéltek az embercsempészek, az illegális bevándorlók és a közöttük érkező terroristák. Határozott és gyors visszafordításuk nélkül újabb kockázatot vállal Európa.

 

A Fidesz-KDNP elkötelezett Magyarország határainak és a schengeni külső határok védelme mellett, és a schengeni övezeten belüli szabad mozgás fenntartásában érdekelt.