Külpolitika

Az emberi jogok világnapját ünnepelték Zentán

Az emberi jogok világnapját ünnepelték Zentán

2012. 12. 10.

A rendezvényt Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta, minden ember születésétől fogva rendelkezik emberi jogokkal, nemzetiségtől, bőrszíntől, nemtől, vallástól függetlenül, majd hozzátette, az emberi jogok tiszteletben tartása nem csak december 10-én aktuális és fontos téma, hiszen ezek a jogok biztosítják valamennyiünk számára az emberhez méltó élet lehetőségét.

A rendezvényen felléptek a Kéz a Kézben értelmi fogyatékosokkal foglalkozó civil szervezet gondozottjai, valamint a szervezők két videóüzenetet is levetítettek, amelyeket Gál Kinga és Járóka Lívia európai parlamenti képviselők küldtek. Kihirdették a Mik azok az emberi jogok? című pályázat eredményeit is. Az első díjat Gyémánt Katalin képzőművészeti alkotása érdemelte ki, a második helyezett a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete gondozottjai által készített alkotás, a harmadik pedig Leopold Róbert festménye lett. Almási Csilla fotósorozatát különdíjjal jutalmazták.

Kecskés Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma zentai szervezetének alelnöke elmondta, a rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az emberi jogok fontosságára. Kecskés Viktor örömmel jelentette ki, hogy a Mik azok az emberi jogok? című pályázatra nagyon sok pályamű érkezett, ami arra utal, hogy közösségünk igen elhivatott az emberi jogok terén. Kifejtette, Vajdaságban a magyarság nagy része tisztában van az emberi jogokkal, a tolerancia terén ugyanakkor még vannak elérendő célok. Mint mondta, a fiatalok többsége tisztában van a jogaival, hiszen már az iskolában is megismerkednek az emberi jogok fontosságával.

Forrás: vajma.info