Gyermekjogok

Az Európai Parlament átlépett egy vörös vonalat

2021. 07. 07.

Minden képzeletet felülmúlnak azok a durva támadások, amelyek Magyarországot érik a magyar gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt. Az Európai Parlament mai vitájában a baloldali képviselők össztüzet zúdítottak Magyarországra, és határozatban követelik hazánk elítélését minden létező fórum előtt. A Fidesz európai parlamenti képviselői a plenáris vitában határozottan visszautasították a tagállami szuverenitásba való beavatkozást, és azt az elfogadhatatlan hangnemet, amely a régi idők gyarmatosító arroganciáját idézi.

Szerdán délelőtt az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar és a lengyel jogállamiság ügye került napirendre. A vita egyik fő témája a magyar gyermekvédelmi törvény, amelyet hetek óta minden eddiginél durvább támadásokkal illettnek a baloldali európai politikusok.

Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte: a magyar törvény a gyermekek védelmét biztosítja. Azt, hogy a gyermekek nevelésével kapcsolatos döntések a szülők kezében maradjanak, és ne lehessen öncélú szexuális propagandának kitenni őket. „Minden más, ami ennek kapcsán elhangzik, az hazugság!” – mondta. Hozzátette: Magyarországon mindenki úgy él, ahogyan szeretne. “A mindenféle szexuális kisebbségeket képviselő szervezetek korlátlanul működnek, de semmi keresnivalójuk sincs az óvodákban és az iskolákban” – mutatott rá Hidvéghi. Az EP-képviselő azt is aláhúzta: semmilyen beavatkozást ne fogadunk el olyan kérdésekben, amelyekben sosem ruháztunk hatáskört az Európai Unióra.

Győri Enikő, fideszes EP-képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal rögtönítélő bírósággá változtatta a Parlamentet: “Már a vita címével megelőlegezték az ítéletet, hogy Magyarország uniós jogot sértett. Önök megerőszakolják még az uniós jogot is, hisz nemzeti hatáskörbe eső ügyben fenyegetőznek” – mondta. “Szokjanak hozzá, hogy Európa nem csak az Önöké. Mi nem akarjuk megmondani Önöknek, hogy hogyan éljenek és hogyan neveljék a gyerekeiket. De Önök sem mondhatják ezt meg nekünk!” – szögezte le Győri Enikő.

Gál Kinga, a fideszes EP képviselőcsoport elnöke a június végi uniós csúcs kapcsán Von der Leyen-re reagálva elmondta: “az uniós Alapjogi Charta, valamint az ENSZ Gyermekjogi egyezménye is kimondja, hogy a szülők joga gyermekeiknek meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítani, valamint hogy a gyermek mindenek felett álló érdeke az elsődleges. A magyar törvény pontosan ezt veszi alapul”. A képviselő arra is rámutatott, hogy Brüsszel képmutató a kisebbségek védelmének ügyében. “Az elmúlt 17 évben több tucat kérdést intéztem az Európai Bizottsághoz az őshonos nemzeti kisebbségek ügyében. A Bizottság rendre kizárólagos tagállami hatáskörre hivatkozva semmitmondó választ adott. Ha viszont a szexuális kisebbségekről van szó, akkor rendszeresen túllép a hatáskörén. Bárcsak ugyanilyen határozottan állna ki az őshonos nemzeti kisebbségek jogaiért is! Úgy látszik, a Bizottságnak egyes kisebbségek fontosabbak másoknál.” – tette hozzá a képviselő.