Nemzeti érdekérvényesítés

Az EP baloldali többsége mesterkedjen bármiben is, mi megvédjük Magyarország szuverenitását!

2023. 11. 21.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a szocialista frakció kezdeményezésére lejárató céllal ismét Magyarországról vitáztak az EP-képviselők. A vitában Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: az európai baloldal a magyar dollárbaloldallal kiegészülve piszkos hatalmi játszmáik érdekében folyamatos politikai támadásokat intéznek Magyarország szuverenitása ellen. De bárhogyan is mesterkedjenek, nem fogunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek! Megvédjük a nemzeti szuverenitásunkat! Brüsszelben változásra van szükség!

Gál Kinga a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hangsúlyozta, hogy békepárti, migrációellenes és gyermekvédelmi politikai álláspontja miatt támadják és akarják térdre kényszeríteni Magyarországot. De hiába próbálják a külföldről pénzelt magyar ellenzék támogatásával büntetni a magyar embereket, megvédjük az ország szuverenitását.

Deutsch Tamás rámutatott: az EP baloldali többségének az a mániája, hogy majd a magyarok elleni politikai támadásokkal segíteni tudják a magyarországi elvbarátaikat, a dollárbaloldalt. „Piszkos hatalmi játszmát folytatnak, Magyarország szuverenitása ellen intéznek támadásokat és ösztönzik, hogy a jog szerint a magyaroknak járó uniós pénzeket Brüsszel a politikai zsarolás jegyében törvénytelenül visszatartsa. Miközben a jogállamiságról handabandáznak, ahhoz viszont egy szavuk sincs, hogy külföldről törvénytelen kampánypénzek akadálytalanul érkezhettek a magyar dollárbaloldalhoz” – hívta fel a figyelmet Deutsch.

„Mesterkedjenek bárhogy is, mi megvédjük Magyarország szuverenitását! Brüsszelben változás kell: el kell zavarni a háborúpárti brüsszeli bürokratákat, meg kell védeni az EU külső határait az illegális migránsokkal szemben és véget kell vetni Brüsszel genderideológiai őrületének!” – hívta fel a figyelmet a delegációvezető.

Gál Kinga elmondta: a mai vita egy hosszú ideje tartó politikai zsarolás újabb felvonása, hogy térdre kényszerítsék Magyarországot, amiért a béke pártján áll, ellenzi az illegális migrációt, és megvédi a gyermekekeket a genderideológiától. „A luxembourgi biztos ki is mondta: az uniós pénzekről való megegyezésnek a gyermekvédelmi törvényünk az akadálya” – hívta fel a figyelmet az EP-képviselő. Hozzátette: Brüsszel hiteltelenségét jól mutatja, hogy az újabb és újabb bizottsági kifogások szerint az igazságszolgáltatás függetlensége jelenleg azért forog kockán Magyarországon, mert nem jut elég négyzetméter a bírák irodáira.

Gál Kinga aláhúzta, hogy a külföldről pénzelt magyar ellenzék tapsikol, hogy emelték a tétet, amit el szeretnének érni: megakadályozni a jogosan járó pénzek kifizetését, meghiúsítani az uniós elnökség szerepének betöltését, tehát büntetni a magyar embereket. „De mi megvédjük szuverenitásunkat. Elég volt a kártyavárként épülő, egyre abszurdabb magyar-ellenes kampányból. Ahogy Európa-szerte rengetegen várják: változás kell és lesz jövő júniusban. El a kezekkel Magyarországtól!” – zárta felszólalását a politikus.