Nemzeti érdekérvényesítés

A Tavares-jelentés plenáris vitája

A Tavares-jelentés plenáris vitája

2013. 07. 02.

A felszólalás teljes szövege alább olvasható:

"Hála Istennek a magyar szavazók egyenesben hallhatták ezt a vitát, mindazt, ami itt elhangzott, mindazt a rengeteg csúsztatást és hazugságot, és majd le fogják vonni a következtetéseket.

Én egy kicsit másképp látom ezt a vitát. Én úgy látom, hogy itt a baloldal egy pártpolitikai játékként bíróságot játszott e jelentés elkészítésével az elmúlt másfél évben, a magyar jogállamiságot féltve, miközben folyamatosan áthágta az Európai Parlament saját eljárási szabályait. A szöveg, amiről szavazunk, pedig egy ítélet, amely nem veszi figyelembe sem az igazságot, sem a tényeket és egyetlen konkrét bizonyítékot, egyetlen konkrét jogsértést sem tud felhozni. Igazságtalan, tévedésekkel, csúsztatásokkal teli. Bizonyítéka a kettős mércének, hiszen más tagállamok gyakorlatát csak Magyarország esetében kifogásolja, a többiekében nem. 

Ha végighallgatom ezt a vitát, úgy gondolom, hogy engedélyt kellett volna kérnünk, hogy törvényt hozzunk – mélyen belegázolnak ezzel, uraim, a magyar parlament képviselőinek méltóságába, hatáskörébe, szuverenitásába. A magyar választópolgárok szabad akaratukból választották ezt a kormányt, mert nyolc év szocialista-liberális kormányzás alatt tönkrement az ország. Felháborító, hogy azok a balliberálisok, akik drasztikusan elvesztették az előző választásokat, eszközöket nem válogatva teljes európai kapcsolatrendszerüket felhasználják, és mindent megtesznek, hogy ellehetetlenítsék ezt a kormányt. Pedig maguk ellen játszanak, uraim és hölgyeim, hiszen a szkeptikusokat erősítik, Európát pedig gyengítik ezáltal.

A jelentést ebben az összefüggésben kellene olvasni. Szégyenletes, hogy egy diktátumhoz akarja holnap a többség áldását adni!"

Gál Kinga felszólalása után Marie-Christine Vergiat kérdést intézett a néppárti képviselőhöz. Felidézte, hogy a parlamenti ciklus elején együtt dolgoztak az alapvető jogok helyezetéről szóló éves jelentésen. "Akkor a FIDESZ nem volt még hatalmon. Azt szeretném tudni, hogy ugyanazt a jelentés írná meg ma is?" Gál Kinga angol nyelvű válasza a feltett kérdésre az alábbi videón tekinthető meg: