Hírek

A migránsáradat destabilizálja Európát

A migránsáradat destabilizálja Európát

2016. 02. 02.

Az Európai Parlament aktuális ülésszakán újra napirendjére tűzte a migráció aktuális kérdéseinek megvitatását. Gál Kinga néppárti képviselő felszólalásában elmondta: "Napi 2-3000 bevándorló érkezik ma az Unió területére menedzselhetetlenül. Ekkora tömeg miatt az érkezők töredéke regisztrál csak a megfelelő módon, a hotspot-ok nem működnek. Mondjuk ki végre őszintén, hogy nem a tagállami szolidaritás hiányával van a baj. Ekkora leterheltségnél a rendszer nem képes kezelni a helyzetet".

 

A fideszes képviselő szerint mára az uniós döntéshozatal szintjén is nyilvánvalóvá vált, amit nyár óta láttak azok, akik szembesültek a migránsáradattal. "Túlnyomó részt nem menedékjogra jogosultakkal van dolga Európának. A híradásokkal ellentétben a legtöbb érkező gazdasági migráns, fiatal vagy középkorú férfi, a kíséret nélkül érkező kiskorúak nagy része pedig 14-18 év közötti fiatal fiú. Ezek az adatok más képet mutatnak, mint amit a sajtóban látunk hónapok óta – megható képekkel illusztrálva – elkeseredett gyermekekről és nőkről" – hívta fel a figyelmet a fideszes EP-képviselő.

 

Gál Kinga aggodalmát fejezte ki, hogy a jelenleg is naponta érkezők több ezres nagyságrendű száma láthatóan destabilizálja Európát. „Feszültséget kelt tagállamok, kormányok és társadalmi csoportok között. Ezért minden európai döntéshozónak az európai polgárok biztonsága és Európa stabilitása az elsődleges feladata és felelőssége. Különösen nagy felelősségünk van gyermekeink felé, biztosítanunk kell számukra Európa megmaradását. Ehhez pedig napokon belül úrrá kell lenni a külső határokon uralkodó kaotikus helyzeten" – emelte ki Gál Kinga.