Nemzeti érdekérvényesítés

A liberálisok újra szervezkednek hazánk ellen

A liberálisok újra szervezkednek hazánk ellen

2015. 10. 13.

Az Európai Parlament LIBE bizottságában már a múlt héten 7-es cikk szerinti eljárás megindítására tett kísérletet az európai liberálisok képviselőcsoportja (ALDE). Akkor a képviselőcsoportok ún. koordinátorai leszavazták a liberálisok kezdeményezését, de ma a LIBE bizottság rendes ülésén próbálták felülírni a múlt heti döntést. A liberális képviselők olyan határozat elfogadására tettek újból javaslatot, amiben az Európai Parlament felszólítaná a Tanácsot a 7-es cikk szerinti eljárás megindítására Magyarország ellen. Az immár szakbizottsági szintű szavazás is egyértelművé tette, hogy a 7-es cikk szerinti eljárás elindítását a többség nem támogatja.

Példátlan és megdöbbentő politikai támadás ez Magyarország ellen, amely nem valamilyen szabálysértés, hanem épp ellenkezőleg, a schengeni szabályok betartása miatt éri hazánkat. A magyar kormányt bevándorlás-politikája miatt több heves támadás is érte a liberálisok részéről és ez minden bizonnyal folytatódni fog. A liberálisok feltétlen bevándorlás-barát álláspontja hazánk és Európa jövője szempontjából veszélyes és minden realitást figyelmen kívül hagy. Gál Kinga, a LIBE alelnöke szerint "nem nyugszanak sem a liberálisok, sem a szocialisták, amíg bosszút nem állnak rajtunk amiatt, hogy meg akarjuk védeni határainkat – melyek egyben az Unió külső határai -, és meg akarjuk menteni a schengeni rendszert".

A bevándorlás-politika tekintetében a Fidesz-KDNP továbbra is kiáll a tagállami szuverenitás mellett. Magyarországnak joga van, hogy önállóan határozza meg bevándorlás-politikáját, melyet a schengeni kötelezettségeit betartva fog követni.