Nemzeti érdekérvényesítés

A kötelező kvóták elutasítása miatt támadják Magyarországot – a Néppárt nem asszisztál a színjátékhoz

A kötelező kvóták elutasítása miatt támadják Magyarországot – a Néppárt nem asszisztál a színjátékhoz

2015. 12. 03.

Ahogy eddig már sokszor, a liberálisok, szocialisták, kommunisták és zöldek újra összefogtak, hogy Magyarország ellen hangolják az európai intézményeket és közvéleményt.

Magyarország a magyar polgárok és minden európai polgár védelmét, valamint az unión belüli szabad mozgás fenntartását helyezte előtérbe, amikor a schengeni határok megvédése mellett döntött. Hazánk az uniós előírások alkalmazását tartotta és tartja szem előtt, amikor a tömeges illegális bevándorlásnak megálljt parancsolt.

Hazánk elutasítja a kötelező bevándorlási kvótát, mert jogtalan, a hatályos szerződések alapján Brüsszelnek nincs joga ránk kényszeríteni bevándorlókat; ésszerűtlen, mert meghívót jelent további migránsok számára, nem csökkeni, hanem fokozza a bevándorlást; és mert veszélyes, hiszen növeli a terrorveszélyt, a bűnözést, illetve veszélyezteti a kulturális identitásunkat.

A színjáték ezúttal egyértelműen lelepleződött. A Bizottság már a vita előtt egyértelmű írásos választ adott, miszerint nem látja indokoltnak eljárás indítását hazánkkal szemben. Bebizonyosodott, hogy ismét pártpolitikai indíttatású, hazug támadásról van szó

A Fidesz-KDNP EP-képviselői az elkövetkezendőkben továbbra is határozottan ki fognak állni a schengeni vívmányok fenntartása, Európa külső határainak védelme és a kötelező betelepítési kvóták elutasítása mellett.
 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye