Látogatócsoport

A Európai Egyházak Konferenciájának küldöttségét fogadta Gál Kinga

A Európai Egyházak Konferenciájának küldöttségét fogadta Gál Kinga

2010. 12. 09.

Az Európai Egyházak Konferenciája 1959-ben alakult meg azzal a céllal, hogy európai szinten képviselje az egyházak érdekeit elősegítve a megújulásukat és megerősödésüket. A szervezet magyarországi küldöttsége azzal a céllal látogatott Brüsszelbe, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a küszöbön álló soros magyar elnökség programjának támogatása mellett. Amint elmondták, "kormányzati és egyházi partnereinkkel közösen szeretnénk hozzájárulni az elnökség sikeréhez, a nemzeti prioritások eredményes képviseletéhez."
 
A résztvevők kérdésére válaszolva Gál Kinga fideszes képviselő négy fő területet sorolt fel, ahol az egyháznak kiemelt szerepe lehet uniós szinten. Szerinte a roma integráció, a gyermekvédelem, a bővítési folyamat és a menekültügyi kérdések területén közvetlen vagy közvetett módon meghatározó az egyházak szerepe, konkrét lépéseket tehertnek. Emellett hangsúlyozta az érték-alapú magyar látásmód érvényesítésének fontosságát uniós szinten.
 
A beszélgetést követően a résztvevők Sógor Csaba néppárti képviselővel folytathatták a párbeszédet.
 
Az egyházak vezetői nagyon hasznosnak ítélték a parlamenti látogatást, valamint a képviselő asszonnyal való találkozást. Feladataik megfogalmazásában "rendkívül nagy segítséget jelentett számunkra, hogy megosztotta velünk elképzeléseit, várakozásait. Nyitottsága, fogadókészsége mindannyiunk számára ösztönzést jelent a következő hónapok feladataihoz."