Migráció

A májusi választások tétje kontinensünk jövője

2019. 01. 16.

Európának meg kell védenie külső határait szárazföldön és tengeren egyaránt ahelyett, hogy olyan helyzeteket próbál menedzselni, amelyeket az embercsempészek kényszerítenek ki és döntik el, hogy ki jöhet Európába. A májusi európai parlamenti választások tétje az lesz, hogy az illegális migrációt támogató vagy az azt megakadályozni kívánó politikai erők kerekednek majd felül” – emelte ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő felszólalásában a ma délelőtti migrációról szóló plenáris vitában.

Az előrejelzések szerint Afrika népessége 2050-re meg fog duplázódni, ez pedig nyilvánvalóan újabb és újabb migrációs hullámhoz vezet majd. A probléma tehát évtizedekig velünk marad, s azt nem oldhatja meg a migránsok kvótaszerinti kötelező szétosztása és a migránsvízum sem. Meg kell szüntetni a vonzóerőként működő félreérthető jelzéseket, hogy ne induljanak a jobb élet reményében Európa felé az afrikai fiatalok. Ezért jelent veszélyt Európára az ENSZ migrációs paktuma és vált elfogadhatatlanná számunkra. „A segítséget kell a bajban levőkhöz vinnünk, hogy erősítsük az érintett harmadik országok népességmegtartó erejét” – mutatott rá a fideszes képviselő.

Egyértelmű, hogy ma az Unió lakosságát a migrációs válság kezelésének problémája foglalkoztatja leginkább. A soron következő európai parlamenti választások tétje is az lesz, hogy a Fidesz kormány által képviselt, illegális migráció ellen fellépő politika, vagy a kapunyitó, illegális migránsokat meghívó és nemzeti szuverenitást figyelmen kívül hagyó bevándorláspárti politika fog felülkerekedni. A májusi választáson ezért létfontosságú, hogy jól döntsenek az emberek és a kontinens jövője érdekében az illegális bevándorlás ellen fellépő pártokat támogassák.

Gál Kinga ma délelőtti felszólalása itt megtekinthető: