Migráció

A lengyelek mellett állunk az illegális migráció elleni küzdelmükben

2021. 10. 06.

Az Európai Parlament a mai napon vitát tartott A belorusz-lengyel és litván határon kialakult migrációs helyzetről. Gál Kinga, a Fidesz EP-delegációjának elnöke felszólalásában hangsúlyozta: “Minden segítséget meg kell adni Lengyelországnak és Litvániának, hiszen az EU külső határait védik, ahogyan Magyarország is ezt tette a déli határzár megépítésével. Megjegyzendő, hogy akkor és azóta mi ezért csak bírálatot kaptunk, jó példája ez a brüsszeli kettős mércének.”

“Mi magyarok 2015 óta tudjuk, milyen szembenézni az illegális migrációs hullámmal. Ha nem építettünk volna kerítés a déli határon, akkor további százezrek érkezhettek volna illegálisan Európába” – emelte ki Gál Kinga. “Ma egyértelműnek tűnik, hogy a kerítés a megoldás a tömeges, illegális migráció megfékezésére. Ennek ellenére a magyar kormány az országot és az EU külső határait védő kerítés építése miatt Brüsszeltől a mai napig csak bírálatot és támadást kap, köszönhetően a felénk tanúsított már szokásos kettős mércének” – húzta alá a fideszes politikus.

„A fehérorosz-lengyel és litván határon kialakult migrációs helyzetet illetően teljes szolidaritással kiállunk Lengyelország és Litvánia mellett a Fehéroroszország felöl jövő fenyegetettséggel szemben. A migráció ne váljon politikai zsarolóeszközzé! Minden segítséget meg kell adni Lengyelországnak és Litvániának, mert az EU külső határainak védelmében cselekednek”- mutatott rá Gál Kinga. 

„Magyarország megvédte a nyugat-európai tagállamokat és teszi ezt ma is, ahogy most Lengyelország és Litvánia fellépése a keleti határszakaszon is ezt szolgálja. A 2015-ös migrációs válsághoz hasonló helyzet kialakulását mindenáron el kell kerülni, és mindent meg kell tenni, hogy ne induljanak el milliók Afganisztánból” – zárta felszólalását Gál Kinga.